SANTANDER PRIVATE LEASE

SIMPEL | BETROUWBAAR | PERSOONLIJK

Wat is private lease?

Privé een auto leasen oftewel huren, heet private lease. U betaalt een vast bedrag per maand waarbij alle vaste kosten die bij het rijden van een auto horen, zijn inbegrepen.  U spreekt van tevoren af hoe lang u de auto wilt rijden en hoeveel kilometers per jaar u denkt te gaan maken. De leaseauto is eigendom van de leasemaatschappij en als de afgesproken looptijd voorbij is, levert u de leaseauto weer in. U kunt dan natuurlijk opnieuw een auto leasen, dat is aan u!

Kijk voor meer informatie op https://www.keurmerkprivatelease.nl/

ALLES IN 1 MAANDBEDRAG, BEHALVE dE BRANDSTOF

We horen wel eens van mensen dat ze niet geloven dat alle vaste kosten van autorijden bij het maandbedrag zijn inbegrepen. Maar het is toch echt zo, alle vaste kosten zitten in het maandbedrag. Alleen variabele kosten, zoals bijvoorbeeld brandstof, vallen buiten het maandbedrag.

Wat zit er wel – en wat zit er niet – in het maandbedrag bij private lease? Vind het antwoord hieronder:

Het maandbedrag is inclusief:

 • All-riskverzekering en wegenbelasting
 • Reparatie en onderhoud (ook bandenvervanging)
 • 24/7 Internationale Pechhulp
 • Vervangend vervoer na 48 uur
 • Schadeherstel en glasreparatie
 • Afschrijvingskosten
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage  

Erbuiten vallen de volgende kosten die u nog zelf moet betalen:

 • Brandstof
 • Eigen bijdrage voor de all-riskverzekering is € 250,00 per gebeurtenis
 • Eventuele boetes, parkeerkosten, wasstraat en tolgelden
 • Meer gereden kilometers dan vooraf afgesproken
 • Connectiviteitsabonnementen en updates voor het aanwezige navigatiesysteem.

WELKE KEUZES KAN IK MAKEN IN LOOPTIJD EN AANTAL KILOMETERS?

Hoe lang u in de auto wilt rijden, bepaalt u helemaal zelf! Want voor de looptijd van het leasecontract kunt u kiezen uit een groot aantal maandtermijnen.

En welk aantal kilometers per jaar denkt u te gaan rijden? U kunt al kiezen voor 5.000 kilometers per jaar tot maar liefst 30.000! Maar bereken vooraf goed welk aantal kilometers u ongeveer denkt te gaan maken, want dat wat u meer rijdt dan vooraf afgesproken, betaalt u extra. Die kilometers worden namelijk gezien als variabele kosten. Als tijdens de looptijd van het contract blijkt dat u toch meer kilometers gaat rijden dan voorzien, kunt u overigens wel altijd de kilometers tegen een meerprijs laten aanpassen. Dat scheelt weer.

HOE VRAAG IK PRIVATE LEASE AAN VOOR DE AUTO VAN MIJN KEUZE?

Goed, u hebt besloten dat u een auto wilt gaan rijden via Private Lease van Santander. Hoe nu verder?

Stap 1 – U kiest de auto uit en stelt de auto samen met behulp van de leasecalculator. Zo wordt de auto precies zoals u ‘m wilt. Dan kiest u de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden per jaar. In de calculator ziet u direct het maandbedrag voor de private lease. Alle keuzes gemaakt en naar wens? Klik dan op de button “Offerte aanvragen”.

Stap 2 – Een nieuwe pagina wordt geopend waarin u uw gegevens kunt invullen zodat we contact met u kunnen opnemen per e-mail of telefoon voor een persoonlijke offerte.

Stap 3 – Om de acceptatie procedure en de kredietbeoordeling te kunnen starten, ontvangt u een e-mail met het verzoek aanvullende gegevens te verstrekken. Bent u gehuwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan dient u ook de gegevens van uw partner in te vullen. Uw partner krijgt hiervoor zelf een e-mail met het verzoek zijn/haar gegevens te verstrekken.

Stap 4 – De beoordeling van de door u ingestuurde gegevens en documenten wordt uitgevoerd door onze kredietacceptatie afdeling. Riemersma Leasing ontvangt van ons na de goedkeuring van de kredietacceptatie uw gegevens om het contract uit te kunnen voeren en is vanaf dat moment uw aanspreekpunt. Het contract ondertekenen! Dat kan snel, veilig en vertrouwd via iDIN, de online identificatiemethode waarbij u gebruik maakt van de inlogmethode van uw bank.

Stap 5 – Ondertekend? Het contract en uw gegevens worden nu overgedragen aan onze dochteronderneming, Riemersma Leasing, die vervolgens alle stappen van bestelling tot levering van de nieuwe auto voor haar rekening neemt. U hoeft hier zelf niets voor te doen, want Riemersma houdt u op de hoogte! Uw maandlasten gaan natuurlijk pas in na de levering van uw nieuwe leaseauto!

Stap 6 – Rijden maar! Riemersma leasing of de desbetreffende autodealer neemt contact met u op om de levering of leveringsdatum vast te stellen.