030 - 638 83 00

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder volgt een overzicht van veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Santander Consumer Finance Benelux B.V. ("Santander") biedt Private Lease aan in samenwerking met Athlon Car Lease Nederland B.V. ("Athlon"). Zo ben je ervan verzekerd dat de uitvoering van je leaseovereenkomst door de ervaren specialisten van Athlon zal plaatsvinden. Nadat de aanvraag voor een Private Lease is ingediend zal de verdere afwikkeling door Athlon worden verzorgd. Zo zal ook tijdens de looptijd van je leaseovereenkomst de communicatie via Athlon verlopen. In onderstaande FAQ wordt daarom gesproken over Athlon maar u profiteert met een Private Lease van Santander van dezelfde voordelen.    

Algemeen

 • Hoe komt Athlon aan deze lage tarieven?

  Athlon is met ruim 100.000 leaseauto's marktleider in Nederland. Wij kopen dus groot in en krijgen daarom veel korting. En dat geldt niet alleen voor auto's, maar ook voor onderhoud, reparaties, banden en verzekering. Daarom is Athlon Privé Lease zo voordelig!

 • Kan iedereen een Privé Lease abonnement afsluiten?

  Om zeker te weten dat je je contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten:

  • Je bent minimaal 21 jaar aan het begin van de contractperiode of maximaal 75 jaar aan het einde van de contractperiode
  • Je hebt een vast dienstverband, of een dienstverband wat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer je dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt ontvangen we graag een intentieverklaring.
  • Je hebt geen betalingsachterstand bij het BKR en er is geen loonbeslag op je salaris
  • Je bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij
  • Volgens de regels van het Keurmerk bekijken we of je voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen
  • Ook wordt er gekeken of je voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt door EDR Credit Services uitgevoerd.
 • Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een Privé Lease abonnement afsluiten?

  Ja, dat kan! Bij een aanvraag hebben wij dan de volgende gegevens nodig:

  • een winst/verlies-rekening van het meest recente jaar. Hiermee wordt een gemiddeld inkomen afgeleid.
  • van minimaal 3 recente maanden bankafschriften met daarop privé inkomsten en opnamen.

  Houd er rekening mee dat je aanvraag alleen in behandeling kan worden genomen, als je onderneming minimaal een jaar bestaat.
 • Kan ik mijn huidige auto inruilen?

  Wij kunnen je huidige auto van je overkopen. Dat scheelt je een hoop gedoe. Neem contact met ons op om te bespreken wat je auto waard is.
  Tip: Via anwb.nl kun je online direct een indicatie krijgen van wat je auto waard is.

 • Hoe kan ik een occasion leasen?

  Via onze website kan je een aanvraag indienen van de auto van je keuze. Na ontvangst van je aanvraag nemen wij contact met je op om je aanvraag met je door te nemen en tevens nemen we samen het proces. Hierna starten we het acceptatieproces op. Na de goedkeuring hierop stellen we de overeenkomst voor je op en reserveren we de auto voor je. Nadat we de overeenkomst getekend van je ontvangen hebben, maken wij de auto afleveringsklaar. Binnen 10 tot 15 werkdagen kan de auto vervolgens aan je worden geleverd. We komen de auto natuurlijk graag bij je brengen.

 • Waarom heb ik geen bijtelling bij een Privé Lease abonnement?

  Bijtelling is alleen van toepassing wanneer de werkgever een auto beschikbaar stelt en het contract aangaat. Omdat je het contract privé afsluit en betaalt is er dus geen sprake van bijtelling.

 • Sluit ik een lening af als ik privé ga leasen

  Het als privé persoon leasen van een auto is geen lening.

 • Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan € 500 en met een minimale looptijd van 3 maanden geregistreerd. De kans is dus groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Als je een Athlon Privé Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over je totale looptijd. Dus 65% x je maandbedrag x het aantal contractmaanden.
  Voorbeeld: het abonnement dat je kiest is € 199 per maand. Je wil graag een privé abonnement afsluiten voor 36 maanden. Je registratie bij BKR is dus € 199 x 36 maanden x 65% = € 4.660

 • Ik heb een klacht. Hoe kan ik deze indienen?

  Goede producten en diensten en heldere communicatie vinden wij belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent met het product, de dienst of de handelwijze van Athlon of een van onze medewerkers. Dan horen wij dat graag. Lees hier meer over onze klachtenregeling.

Het Athlon Privé Lease abonnement

 • Wat zit er in het Privé Lease abonnement?

  Veel! Auto, wegenbelasting, WA-verzekering, ongevallenverzekering voor inzittenden, verhaalbijstand, casco schade, onderhoud, reparaties, banden, pechhulp, de module Autodelen, vervangend vervoer na 72 uur en boetevrij opzeggen bij scheiding of ontslag.

 • Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

  Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen of aangepast verbruik. Fiscale oorzaken zijn bijv. wijzigingen van de wegenbelasting, assurantiebelasting of de btw. Dit geldt overigens ook als je een auto koopt. Maar het kan ook gebeuren dat je kilometerverbruik aanleiding geeft tot een aanpassing van je maandbedrag.

 • Wat als ik meer of minder kilometers rijd?

  Eén keer per jaar worden de werkelijk gereden kilometers afgerekend en je maandbedrag op je km-verbruik aangepast. Dit kun je vergelijken met de afrekening van je energiemaatschappij.
  De kosten van meer- en minderkilometers worden bepaald door het tariefverschil tussen de kilometrage opties. Dit leggen we uit:

  Stel, je hebt een contract voor 10.000 km per jaar à € 300 en de eerstvolgende optie is 15.000 km à € 330. Je rijdt in een jaar 12.500 km, dus 2.500 km extra.

  • Het verschil tussen de km opties is 15.000-10.000 km = 5.000 km
  • 5.000 km kosten € 330 – € 300 = € 30 p/mnd, dat is € 0,006 p/km
  • 2.500 extra kilometers kosten dan 2.500 x € 0,006 = € 15 p/mnd
  • De afrekening voor 12 maanden is dan 12 x € 15 = € 180

  Goed nieuws: Rijd je een jaar lang minder kilometers, dan krijg je geld terug!
 • Is het mogelijk om de looptijd aan te passen?

  Dit is mogelijk. We rekenen het graag voor je uit.

 • Zitten er winterbanden in het abonnement?

  Nee, je contract voorziet niet in winterbanden. Je Athlon Privé Lease auto wordt standaard geleverd op zomerbanden. Wil je extra zekerheid kies dan voor All Season banden. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Deze banden zijn toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

 • Hoe ziet een Athlon Privé Lease contract eruit?

  Bekijk hier alvast een voorbeeld van het contract.

 • Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

  Bekijk de algemene voorwaarden en de aanvullende voorwaarden van Athlon Privé Lease.

 • Wat is mijn eigen bijdrage?

  Bij schade betaal je per schadegeval € 300 eigen bijdrage. Kies je bij het afsluiten van je abonnement voor de module Verlaging Eigen Bijdrage, dan verlaag je je eigen bijdrage naar € 150 per schadegeval.

 • Kan ik mijn contract eerder opzeggen?

  Athlon hanteert het protectieplan, waardoor je je private lease contract in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden boetevrij kan opzeggen. Als het protectieplan niet van toepassing is, wordt het contract herberekend op basis van de tabel in je contract. Je betaalt dan het maandbedrag dat bij de nieuwe looptijd hoort over alle maandtermijnen. Kijk bij "Hoe wordt een voortijdige contractopzegging berekend?" voor een helder rekenvoorbeeld.

 • Hoe wordt een voortijdige contractopzegging berekend?

  Je kan je Privé leaseovereenkomst op ieder gewenst moment opzeggen. Daar kan een opzeggingsvergoeding aan verbonden zijn, tenzij er wordt opgezegd onder de voorwaarden van het Protectieplan. In alle andere gevallen zijn er wel kosten verbonden aan de opzegging.

  Hoe wordt de opzeggingsvergoeding bepaald?

  Bij opzegging bedraagt de opzeggingsvergoeding 50% van de nog totaal verschuldigde maandbedragen tot aan de einddatum, tenzij uit het overzicht in de Privé leaseovereenkomst een lager bedrag volgt als je bij aanvang direct voor een andere looptijd zou hebben gekozen. De meest gunstige berekening is dan van toepassing

  Voorbeeldberekening:

  Stel: je hebt een contract op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer met een maandbedrag van €264. Na 24 maanden wil je je abonnement opzeggen.

  De opzegvergoeding bedraagt 48 – 24 = 24 mnd x € 264,- x 50% = € 3.168,-.

  Echter, als je direct een contract zou hebben afgesloten van 24 maanden, dan zou de leaseprijs € 325,- zijn geweest. Het verschil over de reeds verstreken periode is dan 48 – 24 = 24 x (€ 325,- -/- € 264,-) = € 1.464,-

  Deze tweede berekening is de meest gunstige berekening voor de klant. Deze is dan ook van toepassing. De opzeggingsvergoeding in dit voorbeeld bedraagt dus € 1.464,-

  Voorbeeld looptijd/kilometertabel

               Leaseperiode                 Jaar km

  10.000  km tarief (cent/km) 15.000 

  km tarief  (cent/km)

   20.000
  24 mnd € 325  6,0  € 350   6,0 € 375 
  36 mnd  € 294  6,0  € 319   6,0 € 344 
  48 mnd  €264  6,0  € 289  6,0  € 314


   

   

   

   

   

   

  In de looptijd/kilometertabel van je Privé leaseovereenkomst zie je al de nodige maandbedragen bij de verschillende looptijden. Het maandtarief dat hoort bij een looptijd tussen de genoemde looptijden in, is naar rato af te leiden. Duidelijkheid vooraf!

 • Mag mijn partner ook met de auto rijden?

  Geen probleem. Iedereen met een geldig rijbewijs mag met de auto rijden.

 • Wat houdt de module Autodelen precies in?

  Met de module Autodelen verhuur je je Athlon Privé Lease auto tegen een vergoeding. Deze module zit standaard bij je Athlon Privé Lease abonnement inbegrepen. Je kúnt je auto verhuren, maar het is niet verplicht. Autodelen levert je zo’n € 30 tot € 50 per dag op. Zonde om ‘m stil te laten staan toch? Gemiddeld verdien je 20-50% van je autokosten terug.
  Autodelen is mogelijk bij verschillende aanbieders. Kijk bijvoorbeeld eens bij SnappCar of MyWheels.

Auto

 • Kan ik opties of accessoires toevoegen?

  Omdat we met nieuwe voorraadauto’s werken, is het meestal niet mogelijk om (fabrieks)opties toe te voegen. Accessoires mogen, na ontvangst van de auto, wel zelf worden toegevoegd. Na afloop van het leasecontract mag je de toegevoegde accessoires dus ook overbouwen op een nieuwe auto. Houd er wel rekening mee dat er geen zichtbare schade achterblijft op je auto.

 • Mag ik een eigen trekhaak laten monteren?

  Ja, dat mag. De kosten hiervan nemen we alleen niet mee in het leasecontract. De trekhaak is dus jouw eigendom. Na afloop van het leasecontract mag je de trekhaak dus ook overbouwen op een nieuwe auto. Houd er wel rekening mee dat er geen zichtbare schade achterblijft op je auto.

 • Kan ik de auto bezichtigen of een proefrit maken?

  Ja, dit is mogelijk. Als je dit wenst, neem dan contact met ons op.

 • Wat is de levertijd van de auto?

  De meeste auto’s zijn op voorraad en kunnen binnen enkele weken worden geleverd. Bij nieuw te bestellen auto’s is de levertijd meestal 8 tot 12 weken. 

 • Waar kan ik de auto ophalen?

  Je kunt de auto ophalen bij ons hoofdkantoor in Almere of een van onze regionale dealers.

 • Kan de auto ook thuis afgeleverd worden?

  Het is mogelijk om de auto zonder extra kosten op de gewenste plaats af te laten leveren.